De lithium-polymeer (Li-Po) -batterijen zijn een populaire batterijkeuze vanwege de onverslaanbare aantrekkelijke eigenschappen. Deze omvatten een hoge energiedichtheid, een laag gewicht en grotere ontladingssnelheden. LiPo-batterijen hebben alle facetten van radiogestuurde (RC) batterijen getransformeerd. Hoewel het veel grote voordelen heeft, is uiterste voorzichtigheid geboden bij het opladen van deze batterij.

LiPo-batterijen zijn er in verschillende maten en vormen en worden nu vaak aangetroffen in RC-auto’s, boten en vliegtuigen. In vergelijking met andere soorten batterijen heeft LiPo een grotere lading en is hij ook lichter. Sinds de opkomst en voortdurende verbetering heeft het een aanzienlijke boost gegeven aan de prestaties van RC-auto’s, boten, vliegtuigen, helikopters en meer. Bovendien gebruiken nieuwe typen voertuigen, zoals multi-rotors, nu LiPo-batterijen.

Lithium-polymeerbatterijen bieden veel elektrische voordelen. Dit is echter niet zonder kosten. Deze specifieke batterij heeft een hoger risico op schade als deze niet correct wordt behandeld. Om deze reden moeten gebruikers zich bewust zijn van enkele voorzorgsmaatregelen om optimaal gebruik te maken van LiPo-batterijen.

Bedrijfsautoverzekering