Het verzekeren van je auto is een belangrijk aspect voor iedereen die een auto op kenteken heeft. In Nederland is het namelijk verplicht om minimaal een WA-verzekering af te sluiten wanneer je een auto hebt. Hoewel het dus verplicht is om minimaal een WA-verzekering af te sluiten, is dit zeker niet de enige verzekering. Je hebt namelijk nog wat uitbreidingen die jouw auto net wat completer verzekeren. In deze tekst lees je daar meer over zodat ook jij een goede verzekering voor je auto kunt afsluiten. 

 

Een WA-verzekering

Zoals je dus wellicht weet, is het verplicht om je auto minimaal WA te verzekeren. Echter is dit niet de enige optie en heb je dus ook nog pakketten die meer schades dekken. Een verzekering voor je auto uitzoeken kan hierdoor wellicht wat lastig zijn. Het is daarom goed om te weten dat een WA-verzekering alleen de schade dekt die jij veroorzaakt bij een ander. Een WA-verzekering staat voor wettelijke aansprakelijkheidsverzekering en is dus de goedkoopste optie om je auto te verzekeren. 

 

Je auto uitgebreid verzekeren

Nu je weet dat een WA-verzekering verplicht is, weet je natuurlijk ook dat er meer mogelijk is. Zo kun je namelijk de dekking iets uitbreiden door een beperkt cascoverzekering af te sluiten. Deze wordt ook wel een WA+ verzekering genoemd. Een WA+ verzekering dekt de schade die jij aan een ander aanricht, maar ook bepaalde schades die jij zelf oploopt. Hierbij kun je denken aan natuurschade, schade door inbraak of ruitschade. Een WA+ verzekering is net wat uitgebreider als een WA-verzekering en is aan te raden voor auto’s van 6 tot 10 jaar oud. Wanneer een WA en WA+ verzekering je nog niet helemaal enthousiast maakt, heb je ook nog de mogelijkheid om voor een allrisk verzekering te gaan. Dit is het compleetste pakket dat je kunt kiezen waardoor je auto optimaal verzekerd is. Bij een allrisk verzekering ben je namelijk verzekerd voor schade die jij aan een ander aanricht, maar ook aan de schade die jij hier zelf aan overhoudt. Ook ben je verzekerd voor natuurschade, diefstal, inbraak, natuurschade en ga zo maar door. Deze verzekering is aan te raden voor auto’s van 0 tot 6 jaar oud of die wat hoger in waarde zijn. Wanneer je dus met een van deze opties je auto wilt verzekeren, kun je erg eenvoudig online je autoverzekering afsluiten. Er zijn namelijk erg veel verzekeraars en vergelijksites. Hierdoor kun je een goed overzicht voor jezelf opstellen en aan de hand daarvan een keuze maken.